sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Patul de moarte sa mi-l astearna Iisus!



   Nobel pentru literatura! Poate multi oameni de litere se stramba la aceasta apreciere a genialului muzician Bob Dylan, laureat anul acesta!  
Dar cred ca pentru unii, aceste versuri rezoneaza  mai profund decat slujbele si rugaciunile preotilor sau ale credinciosilor. 

...so I can die easy

Jesus, gonna make up
my dying bed.
(...ca sa pot muri usor , Iisus imi va asterne patul mortii)

   Mama iti asterne patul inainte sa vii pe lume si mai apoi cand esti mic, pana cand iti spune "treci si fa-ti patul!". Iubita sau nevasta iti face patul, la inceput mai cu drag, dar mai apoi, de multe ori manioasa sau obosita!Tu femeie iti asterni singura patul.Tu barbat singur iti faci patul,daca n-are cine. De multe ori, ca sa nu mai trebuiasca asternut, ramane asa, pana nu te cearta cineva ca esti "putoare" sau pana vine cineva in vizita... Ei! "in your time of dying", cine  iti poate asterne patul , ca sa mori mai usor, crestine? sau daca esti parinte, copil, iubit, sau frate cine te poate ajuta sa asterni patul de moarte mai usor copilului, parintelui, iubitului sau fratelui?

  Probabil elitele literare nu au un orgasm intelectual la poezia lui Dylan ,dar ma bucur ca pentru noi muritorii, nu putini la numar, Dylan a fost premiat.Acest  vers minunat, se adauga in lista mea de "facilitatori de a muri " 


"Deşi tristă, o moarte anunţată e de dorit uneia năprasnice; în timp ce spectacolul propriei naşteri e aprioric pierdut, spectacolul propriei morţi anunţate poate fi gustat diferit. Dacă te pregăteşti potrivit, din angoasantă, moartea poate să devină plăcută, chiar fascinantă; poate să se petreacă cu pace şi bucurie"                                                                                                    maya rotaru-  Psihoduh-Jurnalul unei incomode




Well, in my time of dying don't want nobody to mourn
All I want for you to do is take my body home
Well, well, well, so I can die easy
Well, well, well
Well, well, well, so I can die easy
Jesus gonna make up, Jesus gonna make up
Jesus gonna make up my dying bed
Well, meet me Jesus, meet me, meet me in the middle of the air
If these wings should fail me
Lord, won't you meet me with another pair?
Well, well, well, so I can die easy
Well, well, well
Well, well, well, so I can die easy
Jesus gonna make up, Jesus gonna make up
Jesus gonna make up my dying bed




nici Led Zeppelin nu suna rau ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu